ACER PALMATUM 5 DİŞLİ JAPON AKÇA AĞACI

Japon Akçaağaçları  (Acer palmatum ) bakımı:

Pozisyon : Japon Akçaağaç güneşli, havadar bir pozisyonu tercih eder, ancak gün ortası sıcak havalarda hasarlı yaprakları önlemek için gölgelik  kullanılmalı. Japon Akçaağaçları dona dayanıklıdır, ancak güçlü dondan (-10 ° C / 14 ° F’nin altında) korunmalıdır. Sert rüzgarlardan kaçınılmalıdır.

Sulama : Japon Akçaağacı çoğu zaman büyüme mevsiminde,  günlerde 1 kez  cok sıcak günlerde birkaç kez sulanmalı . Toprak cok iyi drenajlı olmalı   Japonca akçaağacı nötr veya hafif asit pH değeri tercih ettiği için kireçte su kullanmayın.

Beslenme : Özellikle olgun Japon Akçaağaç Bonsai için katı organik gübrelerin iyi olduğu  kanıtlanmıştır, çünkü yavaş ve yavaş bir şekilde daha  etkilidir.Genellikle organik gübreler gerekli tüm mikrobesinleri içerir. Dozaj talimatlarını iyi okuyun . Örneğin genç bitkilerde  daha güçlü bir büyüme arzu edilirse, ek olarak haftalık olarak bir sıvı gübre kullanabilirsiniz. Ancak, çok yüksek azot konsantrasyonlu gübrelerden kaçının çünkü gereksiz yere yaprakları büyütür.

Budama : Sürgünlerin ve dalların kesilmesi  yıl boyunca yapılabilir. Kuvvetli dalların budaması, aşırı sukaybını  önlemek için sonbaharda veya kallus büyümesinin hızlı olduğu yaz aylarında yapılmalıdır. Japon Akçaağı, yaralara girebilen bazı mantar hastalıklarına karşı savunmasız olduğu için kesilen yerlere yara macunu   uygulanması tavsiye edilir. dal oluşumu  için iki çift yaprak bırakarak kalanı kesin .

Yaprak budaması (büyüme mevsimi boyunca yaprakların uzaklaştırılması), küçük yaprakların teşvik edilmesi için yaz başında her iki yılda bir yapılabilir. Yaprak saplarını sağlam bırakarak tüm yaprakları çıkarın. Kısmi yaprak budama daha yumuşaktır. büyük yaprakların saplarını bırakarak kesin ve yeni ve küçük yaprakları bırakın .

Saksılama: Japon akça ağacı  her iki yılda bir saksılayın . güzel bir kök budaması için tüm kök açılır ve yıkanır. Kök büyümesi güçlüdür ve saksı kısa bir sürede  köklerle tamamen doldurulur. İyi drene edilmiş bir toprak karışımı kullanın, örneğin Pomza ve lav taşı ile karıştırılmış Akadama.

Zararlılar ve hastalıklar : Japon Akçaağaç oldukça sağlam bir ağaç türüdür. Ancak ilkbaharda genellikle yaprak bitleri tarafından etkilenir. İnsektisit ilaçlar bu sorunu çözer.
Japon Akçağının kısmi veya komple  ölümüne yol açan bir mantar hastalığı vardır  Taze kesimlerde tahtada siyah lekeler görebilirsiniz. Hastalık tedavi edilemez ve diğer ağaçlar Bonsai araçlarıyla enfekte olabilir. bu mantar hastalığından şüpheleniyorsanız aletlerinizi temizlemeli ve dezenfekte etmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.