Pozisyon : Azalea Bonsai güneşte iyi yetişir, ancak sıcak mevsimde gölge durmalı . Çiçekler çiçek açtıklarında, yağmur ve güneş koruyun. Böylece çiçekler daha uzun süre dayanır . Sağlıklı bir azalea soğuklarda dayanabilir.Ancak -5 ° C altında / 40° C ‘nin üstünde , korumak gereklidir.
Sulama : Azalea Bonsai’nin toprağı kurumamalıdır, ancak her zamanda ıslak ta olmamalıdır . Bu nedenle, toprağın durumunu dikkatli bir şekilde kontrol etmek gereklidir. Kökler çok kuru ise, suyla dolu bir kaba koyun ve yeterince su emdirin. Azalea, biraz asidik olan toprakları tercih eder, bu nedenle musluk suyu kullanılmamalı çok kireçli sudan kaçınılmalı . Bu sorunu yağmur suyu kullanarak , musluk suyuna yağmur suyu ekleyerek, musluk suyunu arıtarak aşabiliriz.
Gübreleme : Büyüme döneminde,Azalea’ya gübre verin. Haftada bir kez sıvı gübre kullanılabilir. Katı gübre( kek, pelet ) toprağın yüzeyine konursa daha iyi ve uzun süreli besleme sağlanmış olur. Çiçekler solduktan sonra gübre miktarını yarıya indirilmeli
Budama : Azalea diğer ağaçlardan ayıran özellik çalış türü olduğu için ağacın alt kısımları baskındır. Başka bir deyişle, alt tomurcuklar ve sürgünlerden daha güçlü bir şekilde büyür, bu yüzden üst budamalarda çok dikkat edilmelidir. Azalea ağır budamaya dayanabilir, Azalea‘nın çiçekleri solar solmaz üzerinden alınmalıdır.bu zaman budama içinde uygundur . Gelecek yıl çiçek açan çiçek tomurcukları yaz aylarında büyümeye başlayacak. Budama ve hasat geciktiğinde, gelecek yılın çiçekleri azalacak veya çiçeklenmeyecektir. Yıl boyunca sürgün ve dal budaması yapılabilir. Yeni ağaçların şekillendirilmesi genellikle ilkbaharda yapılır, ancak bunu yaparken, çiçeklenme bilinçli olarak durdurulur. Azalea‘nın dalları çok kırılgan olduğundan, tellerken ve bükerken çok dikkatli olunması gerekiyor.
Saksılama : İlkbaharda yada çiçekler solduğunda her iki yılda bir yeniden saksılama yapılır. Azalea ‘nın kökleri ince ve karışık olduğundan, dikkatlice yapılmalı aksi taktirde kökler kolayca kopabilir. Asidik toprak kullanılması tavsiye edilir. Kanuma Azalea‘ye için en iyi topraktır.
Hastalıklar ve zararlılar : Azalea, zararlılar tarafından nadiren istila edilir. Bulunduğu ortamında iyi bir hava akışı olmalı aksi taktirde akarların ve kırmızı örümceklerin istilasına uğrayabilir. bu tür durumlarda insektisit ilaç kullanarak sorun çözülür.
Toprağın aşırı nemli olmasından kökler çürür ve bakteri üretir. Sulamaya çok dikkat edilmeli.